Рецепт на Конкурс от Розы Ким

  Автор:
  68
РЕКОМЕНДУЕМ
Новые рецепты на английском в группе «ВКонтакте»

Загляните сейчас!

Manty  (with beef or mutton)
Manty is a traditional meat dish in Central Asian cuisines.
It consists of minced meat wrapped in thin dough and steamed in a special multi-level steamer called mantyshniza. However, it is very popular in Russia, Ukraine and is cooked on big holidays. It can be called a family dish. All family takes part in cooking it and then eats together at a big table.
I shall tell you about preparation of a traditional, celebratory dish in our family, named Manty.

Ingredients:
for dough:
     500 g of  flour
     1/2-3/4 cup of water
     1 egg
     salt for taste
for filling:
     1 kg of beef or mutton
     0,5 kg of onions
     2 cloves of garlic
     salt and  pepper
for dressing:
     butter
     green onions

1. Sift the flour on to a board, shaping it as a hill, make a deepening in the middle, add 1 egg into it, add water. Knead the dough.

Well began is half done!

2. Knead the dough well until plastic and easily rolled into a ball. Leave it under cling film for 30 min. Divide it into 3 big pieces, roll each out thinly.

 

3. Add the crushed garlic, chopped onions, salt and pepper to the minced meat.
It is possible to add spicery to the minced meat which will give aroma and taste (zira or  coriander). Mix.

 

4. Use a cup to make identical circles. Put the meat on to each circle.

5. Brush the edges with egg and pinch the opposite sides together.

6. Continue pinching the way it is shown on the picture.

Now you have the letter H, and you need to pinch together its top and bottom ends. You can start cooking it immediately or after an hour putting in to the freezer.

7. Butter the steamer’s grids and put the manty on them. Steam for 40 min covered.
Grease with butter, and sprinkle with green onions.

 

Red pepper for fans of a spicy food:

So the dish when ready looks. It is beautiful, isn’t it?

Bon appetite!

—————————

Our holidays with manty!

The more you have, the more you wont!
One with a plough, seven with a spoon!

They always say:
— We might be very good friends, but our tobacco  is of different brands!
 There is the opinion of  my colleague Tatiana:
— In my opinion, even the most severe people become softer, when eating manty. Taste of manty is so delicious and it is so tender, that simply melts in your mouth.

Try it yourself – you won’t regret!

 

Интересная статья? Можно поделиться, кликнув на кнопку:
Комментарии на Блог
9 комментариев
  1. Ю. Серлик

    Едал. Не единожды.
    В хорошем исполнении — это что-то!

  2. Израиль Калюжнер

    Очень вкусно! Едва не проглотил собственный язык!

  3. Тия Сычёва

    Ну что тут скажешь? Манты- это манты. А Ваши манты — это произведение искусства. Мечтаю в скором времени откушать,ибо жизнь без мантов в Вашем исполнении теряет,знаете ли,некую прелесть, праздничность, восполнить кою никакими другими средствами никому ещё не удавалось…И я не знаю, мадам, имеет ли смысл Вам лично выкладывать рецепты на инете — всё равно, такие манты больше ни у кого не получатся,(лёгкий подхалимаж в надежде на светлое будующее),не смотря на очень подробный инструктаж и очень толковые фотографии….

  4. Анатолий (муж)

    Манты – далеко не единственное блюдо, которые моя жена умеет и любит готовить, но когда я приглашаю гостей обычно первый вопрос: «Манты будут?». Роза угощает нас мантами дома, в сауне, на работе и даже на природу мы часто берем с собой мантышницу. Я уверен, что участие в конкурсе будет отмечено (независимо от результата) с большим количеством наших друзей и знакомых и естественно будут манты.

  5. Оксана

    Самый лучший рецепт, присланный на конкурс!
    Даже захотелось приготовить. Спасибо за подробное описание.
    Желаю успехов в кулинарном искусстве!

  6. Dora

    Очень заманчиво!!!!!

  7. Александр

    Да, очень хорошая закуска! Проверено, и неоднократно! Очень страшит изчезновение света, когда на блюде остается один мант.
    Частное замечание Розе:Публикация рецепта без copy-write чревато потерей уникальности и собачей преданности гостей!

  8. А.Мотняк

    Очень люблю пельмени. Ма-а-а-хонькие. Вкусно! А тут попробовал манты по рецепту мадам Ким — супер! И возьни меньше :)

  9. Rita Kalujner

    O MY GOD! Пиcчa богов…пaпуля, язык нe глотaй, в нем нaша силa!!! Kaк рецепт реклaмиpoвaть будeш? A?!

Оставьте ваш комментарий или вопрос